İş Sağlığı ve Güvenliğinde Güncel Meseleler

İçeriğe git

Ana menü:

12 Mayıs 2015 tarihinde  "İş Sağlığı ve Güvenliğinde Güncel Meseleler"konulu konferansı yapmak üzere Selçuk Üniversitesi Teknik Bilimler MYO Öğr.Gör.Dr.Yaşar Ali SULAK (İş Yeri Hekimi ve İş Güvenliği Uzmanı) tarafından Cihanbeyli Belediyesi Konferans salonunda konferans gerçekleştirilmiştir.
İlçemiz Belediye Konferans Salonunda düzenlenen Konferansa Kaymakamımız Sayın Ahmet GENCER, konuşmacı olarak Selçuklu Üniversitesi Teknik Bilimler MYO İşyeri hekimi ve İş Güvenliği Uzmanı Öğr. Gör. Dr. Yaşar Ali SULAK, İlçe Emniyet Amiri Ahmet KOÇAK Cihanbeyli MYO Müdürü Doç. Dr. Abdülhadi Erdal ÖZDENİZ, Daire Amirleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
Konferansı vermek için söz alan İş Güvenliği Uzmanı Dr. Yaşar Ali SULAK şunları söyledi: "Günümüzde mesleki eğitimde de iş sağlığı güvencesi bulunması gerekir. Bu çerçevede iş sağlığı güvenliği eğitimini tüm çalışanlar almak zorundadır. İş Sağlığı Güvenliğinin hedefi çalışanları korumaktır. Bir insan bir iş yerinde çalışıyorsa burada bir hizmet vardır. Ekonomik bir gelir vardır. İş yerinde bulunan her şey insan sağlığını bozabilir. Bunlara karşı tedbir alınmalıdır. İş yerinde meydana gelen bütün olaylar iş kazası kapsamındadır. Sağlık sorunlarından biri de meslek hastalığıdır. İş kazası ve meslek hastalığı çalışanı, ailesini ve çevresini etkiler. En önemlisi çalışan zarar görür, bir deyişle ateş düştüğü yeri yakar. İş sağlığı Güvenliği aslında bir kültürdür. İş kazalarının % 88 i tehlikeli hareketlerden, % 10 u tehlikeli durumlardan, % 2 si kaçınılmaz ve sebebi bilinmeyen durumlardan kaynaklanabilmektedir. Meslek hastalıklarının sebebi bellidir. % 100 önlenebilir. İşveren, çalışanların sağlık ve güvenliğini korumak için her türlü tedbiri almalıdır. Her gün dünyada İLO verilerine göre 1 milyon iş kazası olmakta, 5534 çalışan işle ilgili hastalık, 879 çalışan iş kazasıyla ölmektedir. Türkiye’de ise her gün SGK kayıtlarına göre 2012 de 237 iş kazası meydana gelmekte, 2 kişi hayatını kaybetmekte ve 6 kişi sürekli iş göremez hale gelmektedir. Bu sebeple İş Sağlığı ve Güvenliğimizi en iyi şekilde bilmeli ve gerekli bütün tedbirleri iş yerlerimizde almalıyız.” dedi
 
Ana Sayfa | Okulumuz Ana Sayfa | Genel Site Haritası
İçeriğe dön | Ana menüye dön