İstiklal Marşı

İçeriğe git

Ana menü:

Mehmet Akif ERSOY'un Bakış Açısı ile Şehitlerimizin Gölgesinde İstiklal Marşımızın Kabulü Konferansı

       İçinde bulunduğumuz ay İstiklal Marşımızın Kabulünün 97. yıl dönümü (12 Mart 1921), Çanakkale Zaferinin 103. Yıl dönümü (18 Mart 1915) olan Milli gururlarımızı ayrıca 8 Mart Kadınlar günü ve 14 Mart Tıp Bayramını da bir arada yaşamaktayız.  İstiklal Marşı Anadolu’da Milli Mücadele’nin devam ettiği sırada Mehmet Akif ERSOY tarafından kaleme alınmıştır.  Mehmet Akif ERSOY, Kurtuluş Savaşı’nın kazanılacağına olan inancını, Türk Askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığına, Hakk’a, yurduna ve dinine bağlılığını İstiklal Marşımızda dile getirmiştir.
      Aynı zaman da Çanakkale Zaferine de kısaca değinmek isterim.  Çanakkale için ne söylense azdır, destandır, kahramanlıktır, gözyaşıdır, hasrettir, vatan toprağı için kendisinden vazgeçmişliktir, kınalı kuzulardır.103. yıl dönümünde bulunduğumuz Çanakkale Zaferi’nin en büyük adsız kahramanları, evlatlarını kınalayıp cepheye gönderen asil ruhlu Annelerdir. O Annelere sonsuz minnet, şükran borçluyuz.  Ecdadımız bize, şanlı bir tarih, faziletler medeniyeti, merhamet abideleri, kahramanlıklar bıraktı.  Bizler, torunlarımıza neler bırakacağız.
 Konferans sunumları için Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Uzmanı Nedim SARIGÜZEL Cihanbeyli MYO öğrencilerin katılımlarıyla konferans gerçekletirilmiştir.
 
    Allah bu millete tekrar İstiklal Marşı’nı yazdırmasın.

Prof.Dr.Murat CİNİVİZ
Yüksekokul Müdürü
 
İçeriğe dön | Ana menüye dön