Mehmet Akif ERSOY'un Bakış Açısından Şehitlik ve İstiklal Marşımız

İçeriğe git

Ana menü:

     Cihanbeyli Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç Dr. Murat CİNİVİZ konuşmalarında;
      İstiklal Marşı Anadolu'da Milli Mücadele'nin devam ettiği sırada Mehmet Akif ERSOY tarafından kaleme alınmıştır. Mehmet Akif ERSOY, Kurtuluş Savaşı'nın kazanılacağına olan inancını, Türk Askerinin yürekliliğine ve özverisine güvenini, Türk ulusunun bağımsızlığına, Hakk'a, yurduna ve dinine bağımlılığını İstiklal Marşımızda dile getirmiştir.
Aynı zaman da Çanakkale Zaferine de kısaca değinmek isterim.
        Çanakkale için ne söylense azdır, destandır, kahramanlıktır., gözyaşıdır, hasrettir, vatan toprağı için kendisinden vazgeçmiştir, kınalı kuzulardır.
102.yıl dönümünde bulunduğumuz Çanakkale Zaferi'nin en büyük adsız kahramanları, evlatlarını kınalayıp cepheye gönderen asil ruhlu Annelerdir.
       O Annelere sonsuz minnet, şükran borçluyuz.
      Ecdadımız bize, şanlı bir tarih, faziletler medeniyeti, merhamet abideleri, kahramanlıklar bıraktı. Bizler, torunlarımıza neler bırakacağız.
     Allah bu millete tekrar İstiklal Marşı'nı yazdırmasın. Dileğiyle ..... sözlerini bitirerek ve  "Mehmet Akif ERSOY'un Bakış Açısından Şehitlik ve İstiklal Marşı " konferans ve sunumları için Arş.Gör. Yaşar KESKİN ve Arş.Gör.Fatih Numan KÜÇÜKBALLI' ya vererek Cihanbeyli MYO öğrencilerin katılımlarıyla  konferans gereçekletirilmiştir.



              



 
İçeriğe dön | Ana menüye dön