Dış Ticaret Programı - - Cihanbeyli Myo ADAY ÖĞRENCİ

İçeriğe git

Ana menü:

Dış Ticaret Programı

  • Program Yerleşkesi ve Tanıtımı
Cihanbeyli yaklaşık olarak Konya’ya 100, Ankara’ya 160 km mesafededir. Her iki ile de belirli saatlerde şehirlerarası otobüs firmalarıyla ulaşım imkanı vardır. Yüksekokulumuzun tam arkasında 300 öğrenci kapasiteli KYK Öğrenci yurdu mevcuttur.


  
  • Yabancı Dil Uygulamaları
    • Programımızda yabancı dil hazırlık sınıfı bulunmamaktadır. Ancak öğrencilerimizin yabancı dil konusunda kendilerini geliştirmeleri amacıyla ilgili dersler müfredatımızda yer almaktadır.
  • Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemelerine ilişkin koşullar
    • Programımızda herhangi bir kıyafet ve donanım şartı bulunmamaktadır.
  • Kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışabilme imkânlarına ilişkin koşullar
    • Okulumuzda kısmi zamanlı öğrencilerin istihdamına ilişkin iş imkanları mevcuttur. Öğrencilerimizin başvurusu sonucunda ilgili komisyon onayı alınarak gerekli işe alımlar yapılabilmektedir.
  • Yükseköğretim Yerleşen Öğrenci İstatistikleri ()

  • Program Hakkında
  • Dış Ticaret bölümü ithalat-ihracat kambiyo konularında eleman yetiştirmektedir.
      
  • Staj Eğitim Modeli
    • Programımızda, öğrencilerimizin mesleki deneyim kazanması ve mezun olabilmeleri için  tek seferlik zorunlu staj uygulaması mevcuttur. Stajlar her yıl belirlenen akademik staj takvimi doğrultusunda gerçekleştirilir.
  • Programın içeriği
    • Dış Ticaret bölümü ithalat-ihracat kambiyo konularında eleman yetiştirmektedir. Dış ticaret bölümünün amacı, alanı ile ilgili kavramları özümsemiş, küreselleşme olgusunun getirdiği yoğun rekabet ortamında faaliyet gösteren ülkemiz firmalarının dış ticaret hamlesine katkıda bulunabilecek, global düşünüp yerel uygulayabilecek, çok uluslu ortamlarda faaliyet gösterebilecek, yeterli düzeyde yabancı dil bilgisine sahip nitelikli dış ticaret elemanları yetiştirmektir. Dış ticaret programı kapsamında, temel işletmecilik vizyonuna sahip, ithalat-ihracat sektörünün ihtiyacı olan güncel bilgilerle donanmış, yeniliklerden haberdar, iş-insan ilişkilerini öğrenmiş, girişimci ve yenilikçi öğrenciler yetiştirilmektedir. Mezunlar, dış ticaret ve finans sektöründe faaliyet gösteren çok çeşitli kurumlarda (bankalar, şirketlerin ithalat, ihracat ve finansman bölümleri, uluslar arası lojistik firmaları, aracı kurumlar, sigorta şirketleri vb.) yönetici ya da uzman olarak çalışabilmektedirler. Mezunlarımız ayrıca ilgili kamu kuruluşlarının (Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu vb.) kadrolarında istihdam edilebilmektedirler. Bununla birlikte, mezunlar Gümrük Müşavir yardımcısı olabilmektedirler.

    Program Hakkında
  • Dış Ticaret bölümü ithalat-ihracat kambiyo konularında eleman yetiştirmektedir.
    Bölüm Başkanı : Öğr. Gör. Mehmet KURT

    Erasmus Koordinatör : Öğr. Gör. Mehmet KURT

    Farabi Koordinatör : Öğr. Gör. Mehmet KURT

    Mevlana Koordinatör : Öğr. Gör. Mehmet KURT

    AKTS Koordinatör : Öğr. Gör. Mehmet KURT

    Bologna Koordiantörü :

    Hakkında :
    Dış Ticaret bölümü ithalat-ihracat kambiyo konularında eleman yetiştirmektedir.

    Vizyon :
    Eğitim vermekte olduğu Dış Ticaret Programı sayesinde küreselleşen dünya koşullarının ve çağın gerektirdiği bilgi, ekipman ve donanım ile sektörlerdeki nitelikli dış ticaret personeli yetiştirme konusunda ulusal ve uluslar arası düzeyde saygın ve tercih edilen, değişim ve yenilikçiliğe önder olan, rekabet gücüne sahip, mensubu olmaktan gurur duyulan öncü bir eğitim kurumu olmaktır.

    Misyon :
    Akademik, bilimsel ve teknolojik araştırmalarla destekli öğrenimin sonuçlarını toplum yararına sunarak ülkenin sosyal ve ekonomik kalkınmasına katkıda bulunan öğrenciler yetiştirmek, bilimsel gelişmeleri ve yenilikleri yakından takip edecek öğretim elemanlarına üniversitenin bütün imkanları ile destek sağlamak, bilgiyi araştırmak, aktarmak ve yenilemek olduğunun bilinciyle hareket eden öğretim elemanlarının çalışma ortamlarındaki özerkliği ve özgürlüğü sağlamaya çalışarak korumak, hak ve hürriyetlerin kullanılması açısından son derece etkili sonuçlar veren temsil ve toplu çalışma faaliyetleri ile öğrencilerde hoşgörü, katılım ve demokrasi kültürünü yerleştirmek için en temel hedefimiz, araştırma, üretim, yayın ve danışmanlık hizmetlerini analitik, sorgulayıcı, çağdaş ve evrensel eğitim-öğretim kriterleri ile uygulamaktır.

    Amacı :

    Dış ticaret bölümünün amacı, alanı ile ilgili kavramları özümsemiş, küreselleşme olgusunun getirdiği yoğun rekabet ortamında faaliyet gösteren ülkemiz firmalarının dış ticaret hamlesine katkıda bulunabilecek, global düşünüp yerel uygulayabilecek, çok uluslu ortamlarda faaliyet gösterebilecek, yeterli düzeyde yabancı dil bilgisine sahip nitelikli dış ticaret elemanları yetiştirmektir.

    Program Dili :
    Türkçe.

    Program Tanımı :
    Dış ticaret programı kapsamında, temel işletmecilik vizyonuna sahip, ithalat-ihracat sektörünün ihtiyacı olan güncel bilgilerle donanmış, yeniliklerden haberdar, iş-insan ilişkilerini öğrenmiş, girişimci ve yenilikçi öğrenciler yetiştirilmektedir.

    Kabul ve Kayıt Koşulları :
    Adayların Lise ve dengi okul diplomasına sahip olması gerekmekle birlikte tüm kabul ve kayıt koşulları YÖKün ilgili mevzuatı doğrultusunda ÖSYM tarafından belirlenir.

    Önceki Öğrenmenin Tanınması :
    Dış Ticaret Programı, lise öğrenimi sonrasında iki yıllık önlisans eğitimi vermektedir.

    Mezuniyet Şartları :
    Dış Ticaret alanında ön lisans derecesi elde edebilmek için öğrencilerin programda alması gereken zorunlu ve seçimlik derslerin (toplam 120 AKTS karşılığı) tümünü başarıyla tamamlamak ve genel ağırlıklı not ortalamasının 4.00 üzerinden en az 2.0 olması gerekir.

    Ölçme ve Değerlendirme Esasları :
    Her öğrencinin dönem başında derslere kayıt yaptırması ve dönem sonu sınavına girebilmesi için ise derslerin en az %70`i, uygulamaların ise en az %80ine devam etmiş olması gereklidir. Öğrenciler her ders için en az bir ara sınav ve yarıyıl sonu sınavına tabi tutulurlar. Başarı notuna, ara sınav (ara sınav notu olarak ödev, laboratuar sınavı, küçük sınav gibi ölçme araçlarından elde edilen puanlar da değerlendirmeye alınabilir) katkısı % 40 yarıyıl sonu sınavının katkısı ise % 60 şeklindedir. Tüm sınavlar 100 puan üzerinden değerlendirilir. Bir dersten AA, BA, BB, CB ve CC harf notlarından birini alan öğrenci o dersi başarmış sayılır. DC ve DD notları şartlı başarılı notlardır. Öğrencinin DC veya DD notu aldığı bir dersten başarılı olması için genel ağırlıklı not ortalamasının (GANO) en az 2.0 olması gerekir.

    İstihdam Olanakları :
    Mezunlar, dış ticaret ve finans sektöründe faaliyet gösteren çok çeşitli kurumlarda (bankalar, şirketlerin ithalat, ihracat ve finansman bölümleri, uluslar arası lojistik firmaları, aracı kurumlar, sigorta şirketleri vb.) yönetici ya da uzman olarak çalışabilmektedirler. Mezunlarımız ayrıca ilgili kamu kuruluşlarının (Ekonomi Bakanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, Sermaye Piyasası Kurulu vb.) kadrolarında istihdam edilebilmektedirler. Bununla birlikte, mezunlar Gümrük Müşavir yardımcısı olabilmektedirler.

    Üst Derece Programlara Geçiş :
    Dış Ticaret Programı, lise öğrenimi sonrasında iki yıllık önlisans eğitimi vermektedir.
     
    Copyright 2015. All rights reserved.
    İçeriğe dön | Ana menüye dön