Endüstriyel Kalıpçılık Programı - - Cihanbeyli Myo ADAY ÖĞRENCİ

İçeriğe git

Ana menü:

Endüstriyel Kalıpçılık Programı

  • Program Yerleşkesi ve Tanıtımı
  • Cihanbeyli yaklaşık olarak Konya’ya 100, Ankara’ya 160 km mesafededir. Her iki ile de belirli saatlerde şehirlerarası otobüs firmalarıyla ulaşım imkanı vardır. Yüksekokulumuzun tam arkasında 300 öğrenci kapasiteli KYK Öğrenci yurdu mevcuttur.


  • Yabancı Dil Uygulamaları
    • Bölümümüzde yabancı dil hazırlık sınıfı bulunmamaktadır. Ancak 1. ve 2. yarıyılda zorunlu olarak verilen "Yabancı Dil" dersleri müfredatımızda bulunmaktadır.
  • Mesleğin gerektirdiği kıyafet ve donanım malzemelerine ilişkin koşullar
    • Atölye ve laboratuvar uygulamalarında kullanılmak üzere iş önlüğü ve nitril kaplama pamuk iş eldiveni gereklidir.
  • Kısmi zamanlı öğrenci olarak çalışabilme imkânlarına ilişkin koşullar
    • Okulumuzda kısmi zamanlı öğrencilerin istihdamına ilişkin iş imkanları mevcuttur. Öğrencilerimizin başvuruları sonucunda ilgili komisyon onayı alınarak gerekli işe alımlar yapılabilmektedir.

  • Yükseköğretim Yerleşen Öğrenci İstatistikleri ()
  • Program Hakkında
  • Staj Eğitim Modeli
    • Endsütriyel Kalıpçılık Programı öğrencileri; otomotiv, beyaz eşya, makine, imalat plastik ve tasarım firmalarında, kalıp sanayisinde, talaşlı ve talaşsız imalat yapan makine ve metal atölyelerinde, her türlü CNC işlemlerinin bulunduğu birimlerde, endüstriyel fabrika ve atölyelerde, yan sanayi işletmelerinde, üniversitemiz tarafından belirlenen akademik staj takvimi doğrultusunda 30+30 toplam 60 (altmış) iş günü zorunlu stajlarını 2. ve 4. dönem sonunda  yapmaları gerekmektedir.
  • Programın içeriği
    • Endüstriyel Kalıpçılık Programı, ülkemizde hızla gelişmekte olan kalıpçılık sektörünün teknik eleman ihtiyacını karşılamaktadır. Bu program teknik resim ve talaşlı imalat bilgisi olan, bilgisayar ortamında çeşitli kalıp tasarımları yapabilen ve kalıp imalatına hakim teknik elemanlar yetiştirmektedir. Öğrenciler, yeterli teorik bilgiye ve bu bilgiyi uygulama becerisine sahip olan, çağdaş ve en son teknolojileri takip edebilecek şekilde eğitilirler. Kalıpçılık mesleğinde çok kullanılan hassas ölçü aletleri, CNC tezgahlar, çeşitli presler gibi temel makine ve aletlerin işleyiş prensiplerini bilirler.  

  • Program Hakkında
    Bölüm Başkanı : Öğr. Gör. Dr. Burhan BAYHAN
    Erasmus Koordinatör : Öğr. Gör. Dr. Burhan BAYHAN

    Farabi Koordinatör : Öğr. Gör. Dr. Burhan BAYHAN

    Mevlana Koordinatör : -

    AKTS Koordinatör : Öğr. Gör. Dr. Burhan BAYHAN

    Bologna Koordiantörü :


    Hakkında :
    Akademik Altyapı
    Programda Dr.Öğr.Üyesi ünvanına sahip bir Öğretim Üyesi ve doktora programına kayıtlı üç Öğretim Görevlisi olmak üzere toplam 4 öğretim elemanı mevcuttur.
    Fiziki Altyapı
    Meslek Yüksekokulumuz, mülkiyeti Üniversitemize ait 11.000 m2 yüzölçümlü parsel üzerinde, 895 m2 taban alanı oturumlu 1 Bodrum 1 Zemin katlı olan ana bina ile 150 m2’lik 2 katlı ek binadan oluşan kapalı alanlara sahiptir. 10 adet derslik, 1 adet teknik resim salonu, 2 adet bilgisayar laboratuvarı, 6 adet mesleki atölye ile eğitim ve öğretim yapılmaktadır. Öğrencilerimizin yararlanmaları için kütüphane ve okuma salonu, konferans salonu, yemekhane ve kantin birimleriyle hizmet vermektedir. Meslek Yüksekokulumuz yerleşke alanı peyzajında yer alan yeşil alan dokusu, oturma grupları ve açık spor tesisleri (voleybol, basketbol, halı saha) öğrenci ve personelin kullanımına sürekli açık tutulmaktadır.
    50 öğrenci kapasiteli sınıflarda projeksiyon ve bilgisayar mevcuttur.
    Programda derslerin yürütülebilmesi için Cihanbeyli MYO’da bulunan Temel İşlemler Atölyesi, Teknik Resim Salonu ve Bilgisayar Laboratuvarı kullanılacaktır.
        
    Atölye-Lab.                    Alan (m2)                       Öğrenci kapasitesi
        
    Temel İşlemler Atölyesi            270                                           50    
    Teknik resim salonu                 80                                             50    
    Bilgisayar Laboratuvarı (2 Adet) 80                                            50    
    Temel Motor Atölyesi               100                                            50    
    Güç Aktarım Organları Atölyesi  100                                           50
        
    Bilgisayar laboratuvarında 50 adet bilgisayar kullanıma hazır, lisanslı Autocad ve SolidWorks programları yüklü durumda eğitim-öğretime hazırdır.
    Cihanbeyli MYO bünyesinde öğrencilerin kullanabileceği halı saha, basketbol sahası, voleybol sahası, kantin ve boş vakitlerini geçirebileceği interneti aktif olan 5 adet bilgisayarlı 50 m2 alana sahip bir kütüphane mevcuttur.

    Vizyon :
    Mezunları ülkemizde ve dünyada tercih edilen ve aranan, uluslararası nitelikte öğrenci yetiştiren, paydaşların problemlerine hızlı, kaliteli ve etkili çözümler üreten öğretim elemanı yapısına sahip bir eğitim kurumu olmaktır.

    Misyon :
    Sanayinin ihtiyaç duyduğu araştırıcı, sorgulayıcı, çözümleyici düşünce yapısında, değişen dünya koşullarına uyumlu, insani değerlere saygılı, kendi alanlarında uzmanlaşmış, yeterli teknik bilgilerle donanmış nitelikli bireyler yetiştirmektir.

    Amacı :
    Endüstriyel kalıp ve elemanlarının teknik resimlerinin elle veya bilgisayar ortamında çizebilen yada çizilmiş hazır resimleri okuyabilen ve bunların imalatlarını yapabilen pratik bilgi ve beceriye sahip teknisyen ile mühendis arasında ara eleman yetiştirmektir

    • Program Dili :

    Türkçe
    • Program Tanımı :

    Bu program teknikerlik seviyesinde imalat yöntemleri, teknik resim, malzeme bilgisi, endüstriyel kalıpçılık meslek derslerinin birikimleriyle bilgisayar destekli tasarım yapabilen konvansiyonel ve modern takım tezgâhlarıyla, talaşlı ve talaşsız imalat yöntemleriyle kalıp elemanlarının imalatını ve montajının yapabilen endüstriyel kalıpçılık teknikerleri yetiştirir.
    • Kabul ve Kayıt Koşulları :

    Programa düz lise ve meslek lisesi öğrencileri ÖSYM sınavında başarılı olarak kayıt yaptırmaktadırlar.
    • Önceki Öğrenmenin Tanınması :

    Bu programa yatay geçiş ile gelen öğrenciler, daha önce başarılı oldukları derslerden, ilgili yönetmelikler ve yönetim kurulu kararı çerçevesinde uygun olması durumunda muaf tutulurlar.
    • Mezuniyet Şartları :

    Her dönem 30 AKTS olmak üzere iki yıl içerisinde 120 AKTS krediye sahip dersler mevcuttur. 120 AKTS krediyi başarıyla tamamlayanlar bu programdan mezun olmaktadırlar.
    • Ölçme ve Değerlendirme Esasları :

    Endüstriyel kalıpçılık programı iki yıl içerisinde dört dönemden oluşmaktadır. Her dönem içerisinde her bir ders için bir ara sınav ve bir genel sınav yapılmaktadır. Ara sınav notunun %40 ile genel sınav notunun %60 ı ders için belirlenen geçme notunu geçmesi durumunda dersten başarılı (CC) sayılmaktadır. CC notunun altında (DC ve DD) notları ise dönem not ortalamasının 2 nin üzerinde olması durumunda başarılı olarak tanımlanmaktadır. Dersten genel sınav ile başarılı olunamaması durumunda ise bütünleme sınavına girilmektedir. Ara sınav notunun %40 ile bütünleme sınavının %60 ı ders geçme notu ve üzerinde olması ile dersten başarılı olunmaktadır. Derslere devam etmek zorunludur. Teorik derslerin %30 una, uygulamalı derslerin %20 sine devam etmek zorunludur.
    • İstihdam Olanakları :

    Mezunlar kamu kurumlarında tekniker ünvanıyla istihdam edebilmekte olup daha çok özel sektörde kalıp sektöründe istihdam sağlanmaktadır.
    • Üst Derece Programlara Geçiş :

    Endüstriyel kalıpçılık programını başarı ile tamamlayanlar ÖSYM tarafından yapılan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) ile Makina, Malzeme, Üretim Mühendisliği gibi bölümler ile Teknoloji Fakültelerinin ilgili bölümlerine geçebilmektedirler.
     
    Copyright 2015. All rights reserved.
    İçeriğe dön | Ana menüye dön